سلامتی در دوران بارداری

مکمل های دوران بارداری

Prenatal vitamins مولتی ویتامین برای زنان باردار یا زنانی است که قصد بارداری دارند. در مقایسه با مولتی ویتامین های معمولی، آنها دارای مقدار بیشتری از مواد مغذی هستند که در دوران بارداری به آنها نیاز دارید. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است یک ویتامین قبل از تولد برای شما تجویز کند، یا می توانید آنها را بدون نسخه پزشک بخرید. در دوران بارداری هر روز یک ویتامین دوران بارداری مصرف کنید. اگر قصد بارداری دارید، مصرف مکمل های دوران بارداری را قبل از بارداری شروع کنید.

 

 

ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که در مقادیر کم مورد نیاز هستند و  بدن شما نمی تواند برای خود بسازد. به غیر از ویتامین D که پوست شما از نور خورشید می سازد، بیشتر ویتامین های مورد نیاز شما از غذا تامین می شود.

بدن شما از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی موجود در غذا استفاده می کند تا قوی و سالم باشد. در دوران بارداری، کودک در حال رشد شما تمام مواد مغذی لازم را از شما دریافت می کند. بنابراین ممکن است در دوران بارداری بیشتر از قبل نیاز داشته باشید. اگر چندقلو (دوقلو، سه قلو یا بیشتر) باردار هستید، ممکن است به مواد مغذی بیشتری نسبت به بارداری یک نوزاد نیاز داشته باشید. ویتامین دوران بارداری شما حاوی مقدار مناسبی از مواد مغذی مورد نیاز شما در دوران بارداری است.

اگر گیاهخوار هستید، آلرژی غذایی دارید یا نمی توانید غذاهای خاصی بخورید، ممکن است متخصص شما از شما بخواهد که مکملی مصرف کنید تا به شما در دریافت بیشتر مواد مغذی خاص کمک کند.
مکمل محصولی است که برای جبران برخی مواد مغذی که در غذاهایی که می خورید به اندازه کافی دریافت نمی کنید، مصرف می کنید.اگر باردار هستید، از مصرف مولتی ویتامین هایی که برای بارداری طراحی نشده اند، خودداری کنید. یکی از محصولاتی که به عنوان مکمل دوران بارداری، تامین کننده ی نیاز بانوان است، “ قرص پریناتال ویتامینز 100 عددی نیچرفیت ” می باشد.

بدن شما فقط به مقدار کمی از هر ماده مغذی نیاز دارد و مقادیر بالاتر لزوما بهتر نیست. در واقع، مصرف بیش از نیاز شما گاهی اوقات می تواند باعث آسیب شود. به عنوان مثال، دوزهای بالای ویتامین A، ویتامین C یا ویتامین E می تواند خطرناک باشد. بهتر است این ویتامین ها را به عنوان مکمل در بارداری مصرف نکنید.
همچنین بهتر است از غذاهایی که ممکن است دارای ویتامین A بسیار بالایی باشند، از جمله جگر و محصولات کبدی مانند پاته خودداری کنید.

تحقیقات جدید نشان داده است که مکمل‌های امگا 3 در دوران بارداری ممکن است به کاهش خطر زایمان زودرس کمک کنند و پروبیوتیک‌ها ممکن است به کنترل سطح گلوکز خون در بارداری کمک کنند. اما مشخص نیست که آیا مزایای مصرف این مکمل ها بیشتر از مضرات احتمالی است یا خیر. تا زمانی که شواهد بهتری در دسترس نباشد، بهتر است از آنها اجتناب کنید مگر اینکه توسط پزشکتان تجویز شده باشد – به ویژه در سه ماهه اول بارداری.
هنگامی که باردار هستید، به مقدار بیشتری از مواد مغذی از جمله پروتئین، فولات، ید، آهن و برخی ویتامین ها نیاز دارید. از پزشک عمومی، ماما یا داروساز خود در مورد مکمل ها بپرسید – پزشک عمومی شما ممکن است بتواند آنها را برای شما تجویز کند. بطور معمول مصرف موارد زیر به عنوان مکمل های دوران بارداری توصیه می شود که به اختصار به هر کدام از آنها می پردازیم:

  • فولات ، اسید فولیک که در فرم مکمل نامیده می شود، بهتر است به محض شروع تلاش برای بچه دار شدن یا به محض اینکه متوجه بارداری شدید، مصرف آن شروع شود.
اسید فولیک یک ویتامین B است که هر سلول در بدن شما برای رشد و تکامل سالم به آن نیاز دارد. مصرف اسید فولیک قبل و در اوایل بارداری می تواند به جلوگیری از نقایص مادرزادی مغز و ستون فقرات به نام نقص لوله عصبی (که NTD نیز نامیده می شود) کمک کند. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف اسید فولیک ممکن است به پیشگیری از نقایص قلبی و نقایص مادرزادی در دهان کودک شما (به نام شکاف کام و لب) کمک کند.
سعی کنید سبزیجات برگ سبز حاوی فولات (شکل طبیعی اسید فولیک) و غلات صبحانه و اسپری های چربی همراه با اسید فولیک مصرف کنید. برخی از غذاها حاوی فرم طبیعی اسید فولیک (فولات) هستند، مانند بروکلی، اسفناج و سایر سبزیجات برگ سبز و همچنین نان غلات، لوبیا و حبوبات. در حالی که خوب است این غذاها را در رژیم غذایی خود بگنجانید، اما همچنان باید مکمل های اسید فولیک خود را مصرف کنید.
ویتامین
مقدار مصرف
فولیک اسید ( ویتامین B9 )
هر روز 400 میکرو گرم ، شروع از قبل بارداری تا هفته ی دوازدهم بارداری
اگر احتمال بیشتری دارد که حاملگی شما تحت تأثیر نقایص لوله عصبی قرار گیرد، توصیه می شود که دوز بالاتر اسید فولیک (5 میلی گرم) مصرف کنید و این را هر روز تا هفته ۱۲ بارداری مصرف کنید.
این احتمال برای شما بیشتر وجود دارد؛ اگر:
  • شما یا پدر بیولوژیکی نوزاد سابقه خانوادگی نقص لوله عصبی دارید.
  • دیابت دارید.
  • داروی ضد صرع مصرف می کنید.
  • داروی ضد رتروویروسی برای HIV مصرف می کنید.
اگر هر یک از این موارد در مورد شما صدق می کند، با یک پزشک عمومی صحبت کنید. آنها می توانند دوز بالاتر اسید فولیک را تجویز کنند.

  • ویتامین D میزان کلسیم و فسفات را در بدن تنظیم می‌کند که برای حفظ سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و ماهیچه‌ها لازم است.
در فصول آفتابی بهار و تابستان، اکثر مردم ویتامین D کافی از نور خورشید روی پوست خود تولید می‌کنند، درحالی که، طی پاییز و زمستان ما باید مصرف روزانه مکمل ویتامین D را در نظر بگیریم، زیرا نمی‌توانیم آن را از نور خورشید تهیه کنیم. برخی از غذاها مانند ماهی های روغنی (ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و ساردین)، تخم مرغ، گوشت قرمز و غذاهای غنی شده (مانند اسپری های چربی و برخی غلات صبحانه) حاوی ویتامین D هستند. با این حال، دریافت مقدار مورد نیاز ویتامین D به تنهایی از رژیم غذایی شما دشوار خواهد بود.
ویتامین
مقدار مصرف
ویتامین D
هر روز 10 میکرو گرم
ممکن است در معرض خطر کمبود ویتامین D کافی باشید اگر:
  • پوست تیره ای دارید (مثلاً اگر اهل آفریقا، کارائیب آفریقایی یا جنوب آسیا هستید)
  • وقتی بیرون هستید پوست خود را می پوشانید یا زمان زیادی را در داخل خانه می گذرانید

  • آهن یک ماده معدنی است. بدن شما از آهن برای ساخت هموگلوبین استفاده می کند، پروتئینی که به انتقال اکسیژن از ریه ها به بقیه بدن کمک می کند. شما در دوران بارداری دو برابر بیشتر از قبل از بارداری به آهن نیاز دارید. بدن شما به این آهن نیاز دارد تا خون بیشتری بسازد تا بتواند اکسیژن را به کودک شما برساند. کودک شما برای ساختن خون خود به آهن نیاز دارد.
اگر آهن کافی نداشته باشید، احتمالاً بسیار خسته خواهید شد و ممکن است از کم خونی رنج ببرید. آهن به جلوگیری از کم خونی در مادر و همچنین وزن کم هنگام تولد در نوزاد کمک می کند.
گوشت بدون چربی، سبزیجات برگ سبز، میوه های خشک و آجیل حاوی آهن هستند. اگر می خواهید در دوران بارداری بادام زمینی یا غذاهایی که حاوی بادام زمینی هستند (مانند کره بادام زمینی) بخورید، می توانید این کار را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل انجام دهید، مگر اینکه به آنها حساسیت داشته باشید یا متخصص بهداشت به شما توصیه کند که این کار را نکنید.
ماده معدنی
مقدار مصرف
آهن
در دوران بارداری روزانه به ۲۷ میلی گرم آهن نیاز دارید
بسیاری از غلات صبحانه دارای آهن هستند. اگر سطح آهن در خون شما کم شود، پزشک عمومی یا ماما به شما توصیه می کند که مکمل های آهن مصرف کنید. غذاهای حاوی ویتامین C می توانند میزان جذب آهن بدن را افزایش دهند. بهتر است هر روز غذاهایی مانند آب پرتقال، گوجه فرنگی، توت فرنگی و گریپ فروت مصرف کنید.
کلسیم (در محصولات لبنی مانند شیر) و قهوه، چای، زرده تخم مرغ، فیبر و دانه های سویا می توانند مانع جذب آهن در بدن شوند. سعی کنید هنگام خوردن غذاهای غنی از آهن از این موارد اجتناب کنید.

  • کلسیم یک ماده معدنی است که به رشد استخوان ها، دندان ها، قلب، ماهیچه ها و اعصاب کودک شما کمک می کند.
شما می توانید مقدار مورد نیاز از کلسیم را با مصرف مکمل های دوران بارداری خود و خوردن غذاهایی که کلسیم زیادی در آن وجود دارد، دریافت کنید. منابع خوب کلسیم عبارتند از:
  • شیر و پنیر و ماست
  • کلم بروکلی و کلم پیچ
  • آب پرتقال که کلسیم به آن اضافه شده است (برچسب بسته را بررسی کنید)
ماده معدنی
مقدار مصرف
کلسیم
در دوران بارداری، روزانه به 1000 میلی گرم کلسیم نیاز دارید.
اگر در دوران بارداری کلسیم کافی دریافت نکنید، بدن شما آن را از استخوان های شما می گیرد و به نوزادتان می دهد. این می تواند باعث ایجاد بیماری هایی مانند پوکی استخوان در مراحل بعدی زندگی شود. پوکی استخوان باعث می شود استخوان های شما نازک شده و به راحتی بشکنند.

  • دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) نوعی چربی (به نام اسید چرب امگا 3) است که به رشد و تکامل کمک می کند. در دوران بارداری، برای کمک به رشد مغز و چشم کودک به DHA نیاز دارید. همه ویتامین های دوران بارداری حاوی DHA نیستند، بنابراین از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به مصرف مکمل DHA دارید.
در دوران بارداری، توصیه می شود که زنان هر هفته 8 تا 12 اونس از غذاهای دریایی کم جیوه مصرف کنند. منابع خوب DHA عبارتند از:
  • شاه ماهی، سالمون، قزل آلا، آنچوی، هالیبوت، گربه ماهی، میگو و تیلاپیا
  • آب پرتقال، شیر و تخم مرغ هایی که DHA به آنها اضافه شده است (برچسب بسته را بررسی کنید)
از سری مکمل های حاوی DHA که برای بانوان باردار طراحی شده است می توان به “ سافت ژل پریناتال+دی اچ ای 60 عددی ویواتون ” اشاره کرد.

  • ویتامین C از سلول ها محافظت می کند و به حفظ سلامت آنها کمک می کند. مصرف کافی ویتامین C همچنین به بهبود جذب آهن از رژیم غذایی شما کمک می کند.
این ویتامین در طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات یافت می شود و یک رژیم غذایی متعادل می تواند تمام ویتامین C دوران بارداری مورد نیاز شما را تامین کند. منابع خوب عبارتند از:
  • پرتقال و آب پرتقال
  • فلفل قرمز و سبز
  • توت فرنگی
  • توت سیاه
  • کلم بروکلی
  • کلم بروکسل
  • سیب زمینیها

  • ید یک ماده معدنی است که بدن شما برای ساختن هورمون های تیروئیدی به آن نیاز دارد که به بدن کمک می کند تا انرژی غذا را ذخیره کند. در دوران بارداری برای کمک به رشد سیستم عصبی جنین به ید نیاز دارید. سیستم عصبی (مغز، نخاع و اعصاب) به کودک شما کمک می کند حرکت کند، فکر کند و احساس کند.
همه مکمل های دوران بارداری حاوی ید نیستند، بنابراین مطمئن شوید که غذاهای حاوی ید را مصرف کنید. از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به مصرف مکمل ید دارید یا خیر.
ماده معدنی
مقدار مصرف
ید
در دوران بارداری روزانه به 220 میکروگرم ید نیاز دارید.
منابع خوب ید عبارتند از:
  • ماهی
  • شیر و پنیر و ماست
  • غلات و نان غنی شده یا غنی شده (برچسب بسته را بررسی کنید)
  • نمک یددار (نمکی با ید اضافه شده به آن؛ برچسب بسته را بررسی کنید)

 


 

تیم بایادارو از همراهی شما در مطالعه ی این مقاله کمال تشکر را دارد.

 


منابع:
  1. Vitamins and other nutrients during pregnancy
  2. Vitamins, supplements and nutrition in pregnancy
  3. Vitamins and supplements in pregnancy
  4. Vitamins and supplements during pregnancy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *